Verbetermanagement versus Verandermanagement

Verbetermanagement wordt in de literatuur weinig gebruikt, vooral verandermanagement is een veel gebruikte term. Mede hierdoor zijn veel bedrijven niet bezig met verbetermanagement trajecten maar vooral houden organisaties en bedrijven zich bezig met veranderen, bij voorkeur Cultuur Verander Trajecten!? 80% van de cultuur verandertrajecten zijn niet succesvol! Ervaring leert dat niets zo moeilijk is als het nastreven van veranderingen. Dit komt omdat verandering wordt gerealiseerd door de mensen die er werken. En welke mensen willen nu veranderen? Juist, dat zijn er maar heeeeeel weinig binnen een organisatie. Verbeteren? Jazeker, dat zijn er velen! Dus wanneer verbetering wordt ingezet, kan verandering het gevolg zijn. Advies: investeer in úw M-factor én het proces. Verbetermanagement is hierbij de sleutel naar succes.

Bij een cultuur verander traject binnen organisaties worden vaak twee zeer essentiële fouten gemaakt bij de start van het traject. Twee uitgangspunten die bijdragen dat 80% van de trajecten mislukt.

1. De organisatie heeft één Cultuur
Een organisatie bestaat uit diverse – en soms vele afdelingen met ieder eigen culturen en werkwijzen. Cultuur wordt verward met de identiteit van een organisatie, en dat is nou net niet te veranderen. Of is cultuur gedrag? Dan is het nog steeds zo dat van een helpdesk medewerker iets anders wordt verwacht in gedrag dan van medewerkers op een beleidsafdeling.

2. Het lijnmanagement is verantwoordelijk voor de gewenste veranderingen
Niets is zo veranderlijk als de lijnmanager. Wanneer er iemand vaak wisselt van baan, dan is het de lijnmanager wel. Medewerkers blijven zitten met onafgemaakte trajecten en de lijnmanager zorgt dat hij zijn ambitie ergens anders kan realiseren. De lijnmanager vindt zichzelf  dan ook niet verantwoordelijk voor het niet slagen van het cultuur verander traject. Het zijn de medewerkers die niet willen!

Een organisatie verbetert zich alleen als haar medewerkers zich willen verbeteren en het MT zich realiseert dat niet de lijnmanagers maar juist zij dé cultuurdragers zijn.

Stop met Verandering en start Verbetering

Wilt u meer weten over verbetermanagement en onze ervaring met ontwikkeling en verbetering van mensen en organisaties en wat wij daarbij voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor een afspraak via mail of bel 026 – 84 89 069