Verbetertraject Heemskerk succesvol afgerond

Het verbetertraject voor teamleiders (9) is succesvol afgerond. De bijeenkomsten waren gericht op procesbeheersing; het verbeteren en bekrachtigen van Vaardigheden, Attitude en Kennis; processen optimaliseren en uniformiteit & eenduidigheid in aansturing te realiseren. Gemiddelde waardering teamleiders een 8.
Resultaten:

– doorlooptijden verkort
– kwaliteit verbetert
– volume en productvariatie vergroot – rust op de vloer
– eenduidigheid in aansturing
– samenwerking team aanzienlijk verbeterd door assessment instrument DiSC
– als team gebruik maken van elkaars krachten

Teamleiders  hebben instrumenten en methoden aangereikt gekregen welke direct toegepast kunnen worden in de dagelijkse praktijk. Door deze directe toepasbaarheid en de follow up in de vorm van intervisie bij individuele vervolgbijeenkomsten, is inzicht, eigenaarschap en borging tijdens de dagelijkse werkzaamheden gerealiseerd met meetbare verbetering en kostenreductie als resultaat.

Feedback

v.w.b. het afgelopen traject is het een duidelijke verbetering voor de groep, meer begrip en ondersteuning voor elkaar.

TL spreken elkaar goed aan, weten van elkaar wat de kwaliteiten en valkuilen zijn, vragen elkaars hulp en schakelen door op momenten dat het nodig is. Persoonlijk heb ik er ook mijn voordeel uitgehaald.

Verbetertraject sluit zeer goed aan op mijn  situatie aangezien ik zelf ik hier zelf ook inspraak in heb gehad. Valkuil is wel dat je de besproken zaken in de drukte wel eens vergeet en weer in je oude gedrag vervalt. Daarbij is het wel van belang dat je een situatie zelf evalueert zodat je daar de volgende keer weer mee bezig kan.

Ik denk dat het voor mij een goeie toegevoegde waarde heeft. Ook privé. In sommige opzichten, zeker in het begin van het traject, vond ik het wat onsamenhangend en had ik het idee dat het alle kanten op kon. Naarmate we verder gingen met de coaching gesprekken werd het voor mij meer duidelijk wat MIJN bijdrage zou moeten zijn.

Het Bedrijf

Heemskerk behoort tot de 10 grootste groentebewerkingsbedrijven van Europa. Heemskerk telt ongeveer 500 medewerkers die dagelijks circa 60 soorten groente tot maar liefst 300 verschillende eindproducten verwerken. Hierbij worden nog zo’n 40 hulpgrondstoffen zoals kaas, ham en ei gebruikt. In 2005 hebben in totaal 100 miljoen versproducten de weg gevonden naar bekende supermarkten, fastfood restaurants en cateringsbedrijven in binnen- en buitenland. Gemiddeld is dit meer dan 1,8 miljoen per week. Bijna alles onder private label. De kans dat u een Heemskerk product eet, is heel groot.